Sarajevo: Uhapšen konzul BiH u Parizu

Izvor: B92, 08.Jul.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Uhapšen konzul BiH u Parizu

Po nalogu glavnog tužioca Tužilaštva BiH danas je u Sarajevu uhapšen konzul - savetnik Ministarstva spoljnih poslova BiH u Parizu.

"Tužilaštvo BiH je utvrdilo da je jedan od zaposlenih u diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH u Parizu, učestvovao u nezakonitim aktivnostima koje se odnose na izdavanje dokumenata i omogućavanje putovanja i boravka većem broju osoba uglavnom romske nacionalnosti sa područja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH, zbog činjenja krivičnih dela u Francuskoj", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

On je uhapšen u sklopu akcije kodnog naziva "CD" koju duže vreme sprovode zajednički istražni timovi iz BiH i Francuske, a odnosi se na krivična dela organizovanog kriminala i trgovine ljudima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sarajevu uhapšen konzul-savetnik ambasade BiH u Francuskoj

Izvor: Blic, 08.Jul.2015

Konzul savetnik u Ministarstvu inostranih poslova BiH, zaposlen u Ambasadi BiH u Parizu, čije ime nije javno saopšteno, uhapšen je u Sarajevu zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela...Tužilaštvo BiH istragom je utvrdilo da je učestvovao u nezakonitim aktivnostima koje se odnose na izdavanje...

Nastavak na Blic...

Uhapšen bosanskohercegovački konzul savetnik

Izvor: Akter, 08.Jul.2015

Po nalogu glavnog tužioca Tužilaštva BiH danas je u Sarajevu uhapšen konzul-savetnik Ministarstva spoljnih poslova BiH u Parizu.."Tužilaštvo BiH je utvrdilo da je jedan od zaposlenih u diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH u Parizu, učestvovao u nezakonitim aktivnostima koje se odnose na...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.