Saradnja Megatrend univerziteta i Sorbone

Izvor: Press, 11.Feb.2020, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Megatrend univerziteta i Sorbone

Profesor Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta, boravio je u jednodnevnoj poseti Ministarstvu visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija Francuske. U Ministarstvu su ga primili ministarka Frederika Vidal i predsednik Univerziteta Pariz 1 Panteon-Sorbona Žorž Hadad. U razgovoru, koji je trajao više od jednog sata, istaknut je ugled, koji Megatrend univerzitet uživa u Francuskoj i u Evropi i inicirana je saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << našeg univerziteta i Univerziteta Sorbona.

Foto:Vidalova, Hadad i Jovanović
Profesor Jovanović je govorio o višedecenijskoj uspešnoj saradnji Megatrend univerziteta i francuskih visokoškolskih institucija, kao što su Poslovna škola iz Grenobla i SERAM (SKEMA) iz Nice (Sofija Antipolis). Takođe, i da na Megatrendu, skoro 30 godina, predaje ugledni profesor Žan-Žak Šanaron, profesori Igor i Griška Bogdanov, profesor Kristof de Žežer, jedan od vodećih svetskih stručnjaka u području dugovečnosti i mnogi drugi.
Profesor Žorž Hadad je napomenuo da će saradnja Megatrenda i Sorbone sigurno doprineti unapređenju tradicionalno izvanredno dobrih odnosa Francuske i Srbije.
Jovanović i Hadad su se složili da saradnja treba da bude u području organizovanja zajedničkih studija na nivou osnovnih akademskih studija i master studija, gde bi nastavu držali ugledni profesori sa Sorbone i gde bi, posle diplomiranja, studenti dobili dve diplome: Univerziteta Sorbona i Megatrend univerziteta.


Podpisivanje ugovora između dva univerziteta očekuje se u prvoj polovini marta ove godine.
 



Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.