Saopštenje iz Pariza - Zvezda kreće u kontranapad! (foto)

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2018, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje iz Pariza - Zvezda kreće u "kontranapad"! (foto)

Ugledna advokatska kancelarija iz Pariza potvrdila da je preuzela slučaj FK Crvena zvezda i saopštenjem otkrila koji će biti sledeći koraci srpskog šampiona.

Fudbalski klub Crvena zvezda krenuo je u "kontranapad" povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << afere "nameštaljka" za koju je javnost saznala prethodnog petka.

Šampion Srbije angažovao je uglednu advokatsku kuću iz Pariza "Dipon-Moreti & Ve" koja je saopštenjem za javnost večeras potvrdila da je preuzela slučaj.

U saopštenju se navodi da nema dokaza da je FK Crvena zvezda učestvovao u zakulisnim radnjama i da su anonimne optužne zlonamerne.

"Apsolutno nema dokaza koji bi podržali ove očigledno zlonamerne anonimne optužbe. Zbog toga je klub imenovao advokate Erika Dipon Moretija i Antoana Vea i podneo je žalbu zbog klevete, kao i da bi identifikovao i sankcionisao ljude koji se kriju iza ovih optužbi", navodi se u saopštenju pomenute advokatske kuće.

Ono što znamo jeste da je francuski "L'Equipe" prošlog petka pisao o sumnji u "nameštaljku" na utakmici Pari Sen Žermen - Crvena zvezda, a tim povodom je reagovalo i francusko tužilaštvo za finansijski kriminal.

"Crvena zvezda je spremna da u potpunosti sarađuje sa nadležnim organima za istragu. Klub je šampion Srbije i pobednik Lige šampiona iz 1991. godine. Zvezda namerava da brani svoju čast, čast svojih rukovodilaca, igrača i navijača i da afirmiše svoju posvećenost fudbalskim vrednostima i integritetu sportskih takmičenja", dodaje se u saopštenju advokatske kuće "Dipon-Moreti i Ve".

Ugledni francuski advokat Erik Dipon-Moreti i njegov prvi saradnik Antoan Ve bili su angažovani u slučaju velike kladioničarske afere u kojoj su optuženi bili francuski rukometaši srpskog porekla.

Pomenuta advokatska kancelarija odbranila je Nikolu i Luku Karabatića koji su zajedno sa još nekoliko rukometaša bili optuženi za nameštanje rukometnih utakmica.

U pomenutom slučaju nije bilo dokaza da su Karabatići učestvovali u nameštanju iako je utvrđeno da su se kladili.

Le communiqué du cabinet d’avocats Dupond-Moretti & Vey - « L’Etoile Rouge entend défendre son honneur » pic.twitter.com/uTy89HemuE

— Alban Traquet (@albatrak) October 18, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezdini advokati: Nema dokaza za zlonamerne dojave, naći ćemo krivce

Izvor: B92, 18.Okt.2018

Advokatska kancelarija, koju je Crvena zvezda angažovala u slučaju navodnog nameštanja na meču sa PSŽ, u saopštenju je navela da za optužbe nema dokaza..."Dipon-Moreti i Ve" je kancelarija iz Pariza, a iz Ljutice Bogdana navode da ih je Zvezda pozvala da bi odbranila svoju čast i tužili sve...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.