Samoubistvo bivšeg gitariste Flitvud Meka?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubistvo bivšeg gitariste Flitvud Meka?

LOS ANĐELES -

Bivši član grupe "Flitvod Mek" (Fleetwood Mac), gitarista Bob Velč, koji je takođe imao i uspešnu solo karijeru sa hitovima kao što je ''Ebony Eyes'', pronađen je mrtav u svom domu u Nešvilu i , kako prenosi Rojters, najverovatnije se radi o samoubistvu.

Iz policije je saopšteno da je telo 66. godišnjeg Velča pronašla njegova žena u četvrtak: imao je prostrelnu ranu u grudima i ostavio je oproštajnu poruku.

Velč je rođen 31. avgusta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1945. godine u Los Anđelesu, zbog studija je živeo u Parizu, a 1970-tih se vratio u Los Anđeles.

Pozvan je da se pridruži sastavu "Flitvud Mek" nakon odlaska Pitera Grina i Džeremija Spensera.

Bio je pevač i gitarista benda od 1971. do 1974. godine. Kao solista snimio je hitove "Sentimental Lady" i "Ebony Eyes".

Sastav "Flitvud Mek" je svetsku slavu stekao sredinom 1970-ih godina, nakon što je Velč napustio bend.

Velč je drugi član benda koji je umro ove godine - u januaru, još jedan bivši gitarista benda, Bob Veston umro je u Londonu u 64. godini.


Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.