Sahranjen Šarl Aznavur

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Šarl Aznavur

Šansonjer Šarl Aznavur sahranjen je u porodičnoj kripti u blizini Pariza, a prethodno je u jermenskoj katedrali Svetog Jovana Krstitelja održan poslednji pomen.

Mediji i javnost nisu imali pristup verskom obredu, gde su bili prisutni samo članovi Aznavurove porodice i bliski ljudi.

Pogrebna povorka se zatim uputila do mesta Monfor-l'Amori gde je Aznavur sahranjen.

On je položen pored svojih roditelja i sina Patrika koji je preminuo u 25. godini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Jermenija je proglasila dan žalosti.

Aznavur je umro u ponedeljak u 95. godini.

Aznavur je 2009. postao ambasador Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko) u ime Jermenije - odakle je poreklom, i Švajcarske, gde je živeo.

Oduvek se borio za sećanje na patnje jermenskog naroda i svojih predaka. Bio je veoma angažovan u borbi za priznavanje genocidnog karaktera masakra nad Jermenima za vreme Otomanskog carstva 1915.

Aznavurovo pravo ime je Šanur Vahinag Aznavurijan. Rođen je u Parizu 22. maja 1924. godine.

Glumio je u više od 60 filmova, komponovao 1.000 pesama, uključujući 150 na engleskom, 100 na italijanskom, 70 na španskom i 50 na nemačkom jeziku. Prodato je više od 100 miliona nosača zvuka s njegovim pesmama.

Njegove napoznatije šansone su "La Boheme", "Toi et moi", "The Sound of Your Name" s Lajzom Mineli, "She", "Que c'est triste Venise", "Qui", "Et pourtant" i "Une vie d'amour" s Mirej Matje.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.