SZS: Histerična reakcija vlasti

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZS: Histerična reakcija vlasti

Savez za Srbiju je saopštio da se odmah posle subotnjeg protesta jasno ogradio "od jednog od 50.000 učesnika subotnje šetnje koji je nosio maketu vešala, smatrajući da su takvi performansi, inače uobičajeni na protestima u Parizu i Londonu, pogrešni i ne odražavaju ideje zbog kojih se odvijaju protesti u preko 50 gradova i opština Srbije".
U saopštenju se navodi da je reakcija predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlasti na pojedinačan akt pokazala "svo ludilo i strah režima od naroda koji je podigao glavu".
"Režim, koji nije reagovao na pravljenje i emitovanje spota o Oliveru Ivanoviću kojim je de fakto pozivano na njegovo ubistvo, što se nedugo potom i desilo. Za to delo jasnog podstrekivanja na nasilje niko nije ni prekršajno kažnjen, a vlast i Vučićevi mediji su ćutali", saopštio je Savez za Srbiju.
Dodaje se da je maketa vešala napravljena od plastičnih vodovodnih cevi izazvala histeričnu reakciju vlasti.
Posebnim saopšenjem oglasio se i Srpski pokret Dveri koji je naveo da je "vladajući režim u panici zbog toga što su prošle nedelje protesti protiv Vučićeve vlasti održani u 50 gradova u Srbiji i što je u Beogradu na ulice izašlo preko 50.000 ljudi".
"Zato mediji pod kontrolom vlasti maksimalno koriste besmislicama kako bi oblatili proteste. Jedna od njih su nekakva vešala koja niko nije video ni kada su doneta ni kada su odneta sa protesta", navode Dveri.
Ističe se da "partijski mediji SNS-a ne otkrivaju imena nosilaca vešala, ali tvrde da su pristalice Dveri, što je skandalozno izveštavanje i optuživanje".
"Slučaj sa nošenjem vešala na protestu je još jedan spin iz režimske kuhinje. Na društvenim mrežama se vrlo brzo posle protesta pojavila slika mladića koji je nosio vešala i to slika u majici sa logom SNS-a. Shvativši da je njihova provokacija otkrivena, Nebojša Stefanović je brže bolje objavio da policija traga za dve osobe, a jutros režimski mediji objavljuju da su pronađeni i da se radi o pristalicama Dveri. Pri tom nisu objavljena njihova imena", piše u saopštenju pokreta Dveri.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.