SPREMAJU NAS ZA RAT SA RUSIJOM Novinar objasnio kako funkcioniše savremena propaganda u Poljskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2023, 22:32

"SPREMAJU NAS ZA RAT SA RUSIJOM" Novinar objasnio kako funkcioniše savremena propaganda u Poljskoj

Po mišljenju Zinkeviča, vrhunac je bio kada je poljski ambasador u Parizu potvrdio da postoji mogućnost da Varšava uđe u rat sa Rusijom.

Poljsku javnost pripremaju za rat sa Rusijom, što podseća na postupke poljske vlade iz međuratnog perioda u 20. veku, piše list Misl Polska.

- Savremena politička propaganda u Poljskoj funkcioniše na isti način kao i u vreme između dva svetska rata, aktivno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se koriste tehnike koje su bile popularne kod režima iz tog vremena. Tada je Poljacima usađivana militaristička propaganda da su Poljaci dovoljno jaki da pruže otpor Nemačkoj - piše autor članka Eugenijuš Zinkevič.

Istovremeno je naveo da su Francuzi i Britanci stalno obmanjivali Poljake tokom zajedničkih ratova – na primer, tokom Drugog svetskog rata Velika Britanija i Francuska, uprkos očekivanju poljske vlade i vojske, nisu od prvog dana ušle u aktivna borbena dejstva kako bi pomogle Varšavi.

Zinkevič je obratio pažnju na "bratimljenje" današnjih poljskih političara sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim, što je praćeno "vulgarnom neposrednošću" i "drskošću" prema nuklearnoj sili – Rusiji.

Po njegovom mišljenju, vrhunac je bio kada je poljski ambasador u Parizu potvrdio da postoji mogućnost da Varšava uđe u rat sa Rusijom.

- To nije smešno, to je tragično. Da biste skuvali živu žabu treba postepeno, polako da podižete temperaturu vode. Tada će se žaba oprostiti sa životom pre nego što i shvati šta se dešava - zaključio je kolumnista.

Prethodno je ambasador Poljske u Francuskoj Jan Emerik Rosciševski za televizijski kanal LCI izjavio da će Varšava stupiti u sukob s Rusijom u slučaju da Ukrajina pretrpi poraz. Nakon toga je poljska ambasada u Parizu demantovala izjavu svog ambasadora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.