SKANDAL: Policija upala u sedište OI u Parizu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 12:03

SKANDAL: Policija upala u sedište OI u Parizu! (FOTO)

Mutne radnje proveravaju "finansijske brigade".

Kako javljaju brojni svetski mediji, policija je u utorak upala u sedište Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Parizu 2024. AFP se poziva na Komitet i navodi da više detalja još uvek nije poznato.

U mejlu koji su dobili zaposleni, navodi se da je „pretraga je u toku u sedištu Pariz 2024 od strane finansijske brigade“.

- Još >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nemamo sve informacije o istrazi koja je u toku; Paris 2024 u potpunosti sarađuje sa istražiteljima kako bi im olakšali istragu, nastavlja se u mejlu. Timovi tužilaštva i sudske policije biće tamo barem danas da prikupe dokumente. Sa njima je i LGL tim koji će odgovoriti na sva vaša pitanja - naveli su iz Komiteta.

Cops RAID Paris 2024 Olympics headquarters in mystery search operation a year out from games

https://t.co/MX6ojIjjnM

— The Sun (@TheSun) June 20, 2023

Pretrese vrše OCLCIFF (Centralni ured za borbu protiv korupcije i finansijskih i poreskih prekršaja) i BRDE, finansijska brigada pariske pravosudne policije. Prema izvoru bliskom slučaju u AFP-u, pretrage se tiču nekoliko sajtova, uključujući organizacioni komitet i Solideo, na šta je navela kancelarija nacionalnog finansijskog tužilaštva (PNF), koju je zatražio AFP.

Kako prenosi Francuska televizija, javni tužilac je pojasnio da su ovi pretresi obavljeni u okviru dve preliminarne istrage otvorene 2017. i 2022. godine, pod sumnjom za nezakonito zauzimanje interesa i favorizovanje.

Oba se tiču ugovora koji se dodeljuju u okviru organizacije Igara, navode tamošnji mediji.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Tara Milutinović, unuka Bore Milutinovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.