SAZVAN VANREDNI SASTANAK Španci preduzeli HITNE MERE nakon STRAVIČNOG POŽARA u Parizu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2019, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZVAN VANREDNI SASTANAK Španci preduzeli HITNE MERE nakon STRAVIČNOG POŽARA u Parizu!

Špansko ministarstvo kulture je sazvalo vanredni sastanak Saveta za očuvanje istorijskog nasledja, kako bi posle požara koji je oštetio čuvenu katedralu Notr Dam u Parizu, raspravili o bezbednosnim merama i sigurnosti u španskim katedralama.

Ministar kulture Hose Guiraoa je za španski radio objasnio kako je požar u Parizu bio alarm koji je podstakao vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pregleda sigurnosne procedure i instalacije, preneo je AP.

Guiraoa je rekao da su katedrale u Sspaniji dobro zaštićene, ali i da ne postoji nešto što bi garantovalo stoprocentnu sigurnost.

Iz ministarstva su rekli da zbog nedostatka vremena na sastanku Saveta za istorijsko nasledje koji je održan početkom aprila nisu pregledane bezbednosne procedure, ali da će novi sastanak u Madridu 26. aprila biti posvećen isključivo protivpožarnoj zaštiti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.