ŠARLI EBDO DIŽE FRANCUZE NA NOGE: Ustaju ceo Pariz i država, teroristi više neće odsecati glave!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 22:57

"ŠARLI EBDO" DIŽE FRANCUZE NA NOGE: Ustaju ceo Pariz i država, teroristi više neće odsecati glave!

Ovo je kap koja je prelila čašu

Francuski satirični časopis "Šarli ebdo", koji je ranije bio meta islamista zbog karikatura proroka Muhameda, pozvao je danas na masovne proteste nakon krvavog ubistva nastavnika istorije u predgrađu Pariza. Magazin je pozvao francuski narod da sutra masovno dođe na Trg Republike u centru Pariza.

Protesti su organizovani zajedno sa sindikatom francuskih prosvetnih radnika i grupa za slobodu govora i izražavanja. Nastavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istorije Samuela Patija ubio je osamnaestogodišnji mladić rođen u Moskvi, inače čečenskog porekla. On je u Francusku došao kao tražilac azila.

Nastavniku je odsekao glavu jer je učenicima pokazivao karikature sa likom proroka Muhameda na času o slobodi govora. "Šarli ebdo" bio je meta smrtonosnog terorističkog napada 2015. godine. Napad je izvela grupa radikalnih islamista zbog objavljivanja, odnosno reprinta karikatura na kojima je prikazan prorok Muhamed.

Karikature su prvobitno objavljene u danskom listu "Jilands posten" 2012. godine. "Šarli ebdo" je ponovo početkom godine objavio neke od tih karikatura povodom početka suđenja za napad 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.