SADA I ZVANIČNO: Neće biti sastanka u Parizu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA I ZVANIČNO: Neće biti sastanka u Parizu!

Ranije danas, Vučić je rekao da je sada još izvesnije da samita neće ni biti.

Sastanak u Parizu, na kome je trebalo da se, u organizaciji Nemačke i Francuske, sastanu Beograd i Priština, neće biti održan, saznaje se u diplomatskim krugovima u Parizu!

Ranije danas, Vučić je istakao da je direkor Kancelarije za KiM Marko Ðurić bio u Berlinu na pripremnom sastanku za eventualni samit u Parizu i dodao da je sada još izvesnije da samita neće ni biti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Marka Ðurića sam na taj sastanak poslao ja lično - rekao je Vučić novinarima u Minsku i istakao da tu nema nikakvih tajni jer je sa domaćinima bilo reči o sadržaju razgovora.

- Posle tog sastanka, na kojem je sa domaćinima dogovoreno da se ne govori o tome šta je pričano, rekao sam da neće biti Pariza - podsetio je Vučić na svoju raniju izjavu.

Ðuriću je, kaže, rekao da prenese da Srbija želi da bude konstruktivna, da želi dijalog, a da je jedino važno da se ukinu takse.

Вучић @avucic: Састанка у Паризу највероватније неће битиhttps://t.co/RfQ4aux343 pic.twitter.com/x1boj4OMok

— Канцеларија за КиМ (@KancelarijaKiM) June 20, 2019

- Albancima nije palo na pamet da ukinu takse, pa nema rezultata sa tog sastanka. Ali, mislim da su Nemci i Francuzi sada dobro razumeli ko je taj ko ne želi dijalog ko ga koči, i ko bi želeo da se umesto Evrope neko drugi bavi tim pitanjem. Ne kažem da neko drugi ne bi trebalo da se pita, ali oni žele samo taj drugi da se pita - naglasio je Vučić.

Upitan da li je posle tog sastanka u Berlinu uvereniji da Pariza neće biti, Vučić je odgovorio sa "još više".

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.