Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija za "pametne" sankcije Iranu

PARIZ - Rusija će razmotriti uvođenje "pametnih" sankcija Iranu ako ne uspeju pokušaji da se zvanični Teheran diplomatskim putem ubedi da popusti u pogledu svog nuklearnog programa, izjavio je u Parizu ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

On je, na konferenciji za novinare održanoj posle razgovora s francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem, juče kazao da se nada da će kaznene mere moći da se izbegnu, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ipak da Rusija ne može zauvek da čeka Teheran, javio je Rojters.

"Mi smo optimisti i još smatramo da uspeh može da se postigne. Međutim, kako sam već više puta rekao, Rusija je, u suprotnom, spremna da sa svojim partnerima razmotri uvođenje sankcija", rekao je Medvedev.

Francuska se energično zalaže za uvođenje novih sankcija Iranu i nastoji da u tom pogledu postigne konsenzus u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Sarkozi je izjavio da njegova zemlja i Rusija imaju veoma sličan stav o Iranu. Rusija je do sada odbijala da izvrši prejak pritisak na iranske saveznike.

Medvedev je izjavio da se nada da će se novi sporazum o ograničenju nuklearnog naoružanja sa SAD postići uskoro.

"U suštini, došli smo do završnog dela pregovora. Nadam se da će se oni završiti u veoma bliskoj budućnosti", rekao je on prvog dana trodnevne posete Francuskoj.

Prethodni sporazum između dve zemlje START 1 prestao je da važi 5. decembra prošle godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev kod Sarkozija

Izvor: Mondo, 01.Mar.2010, 20:11

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev doputovao je u posetu Francuskoj, gde će kasnije danas u Jelisejskoj palati razgovarati sa francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem.

Nastavak na Mondo...

START možda ima END

Izvor: RTV Pink, 02.Mar.2010

Rusija i SAD blizu završetka sporazuma o nuklearnom oružju. . . Rusija i SAD su blizu dogovora o praktično svim pitanjima zaključenja budućeg sporazuma o ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja, izjavio je u Parizu ruski predsednik Dmitrij Medvedev. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.