Rusija suspendovana u G8 i razmatra se isključenje

Izvor: Vostok.rs, 18.Mar.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija suspendovana u G8 i razmatra se isključenje

18.03.2014. -

Francuska je odložila 2 +2 sastanak sa Rusijom, na koji su ministar spoljnih poslova Loran Fabius i ministar odbrane Žan-Iv Le Drian trebali ići u Rusiju u utorak. 

"Odluka je zbog tekuće krize u Ukrajini i Pariz neće slati pogrešnu poruku Rusiji tako što će doći u posetu u ovom trenutku", rekao je Fabius. 

Francuski ministar je dodao da su članovi Grupe osam suspendovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << učešće Rusije u njihovim sastancima i razmatraju da isključe Rusiju uopšte, i da se vrate na format G7. 

Fabius je takođe rekao da je predloženo poništavanje ruskog ugovora za izgradnju broda klase Mistral u francuskom brodogradilištu, ako se ekonomske sankcije protiv Rusije prošire. "Ostale zemlje će se morati žrtvovati zajedno sa Francuskom "na opštem nivou." da bi se izvršio pritisak na Moskvu", objasnio je on.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska: Rusija suspendovana iz G8

Izvor: Mondo, 18.Mar.2014

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus je danas izjavio da su lideri članica grupe osam najrazvijenijih..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.