Rusi Francuzima poklonili štene koje će zameniti stradalog psa-heroja

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2015, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi Francuzima poklonili štene koje će zameniti stradalog psa-heroja

Francuska nacionalna policija ostala je bez svog policijskog psa tokom antiterorističke racije u predgrađu Pariza, pa su iz Rusije odlučili da im pošalju zamenu u vidu mladunca nemačkog ovčara.

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo se na simboličan gest nakon što je vest o smrti policijskog psa francuske nacionalne policije obišla svet.

Keruša Dizel, sedmogodišnji belgijskiski ovčar, nastradala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je tokom racije u Sen Deniju nakon terorističkog napada u Parizu. Osim nje, poginulo je dvoje ljudi, a povređeno je pet policajaca.

Ruski ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev poslao je pismo francuskom ministru unutrašnjih poslova izjavljujući mu saučešće zbog svih žrtava u Parizu. "Uveravam vas da smo mi spremni za kooperaciju u borbi protiv zločina i terorizma. U "znak solidarnosti sa francuskim narodom i policijom nudimo štene koje će moći da zauzme mesto Dizel ubijene u specijalnoj operaciji protiv terorista", napisao je Kolokolcev. Osim toga, pomenuo je da želi da im pokloni štene nemačkog ovčara, kako bi gubitak vernog policijskog psa bio koliko-toliko ublažen.

"Kuče se zove Dobrinja, po ruskom epskom vitezu, koji je simbol snage, dobrote, hrabrosti i nesebičnosti. Štene će biti poslato u Francusku u znak solidarnosti sa Francuzima i policijom koja se bori protiv terorizma", napisala je portparolka ministra Elena Aleksejeva na svom profilu na Instagramu.

Na Tviteru je povodom smrti Dizel napisan veliki broj pohvala o ovoj hrabroj policijskoj keruši, a na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu pokrenut je hešteg #JeSuisDiesel, uz koji vlasnici postavljaju fotografije svojih ljubimaca u znak žalosti za njom.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.