Rim u strahu od derbija!

Izvor: Mondo, 09.Jan.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim u strahu od derbija!

Policija u strahu da bi na utakmici između Rome i Lacija moglo da dođe do incidenata zbog masakra koji se dogodio u redakciji satiričnog lista "Šarli Ebdo" u Parizu.

Foto: Guliver/Getty images/Giuseppe Bellini

Na derbi utakmici 18. kola italijanske fudbalske Serije A između Rome i Lacija biće zabranjeno isticanje antiislamskih transparenata, prenosi Eurosport pisanje italijanskih medija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Navodi se da je posle terorističkog napada na redakciju satiričnog lista "Šarli Ebdo" u Parizu, u kojem je u sredu ubijeno 12 osoba, uprava italijanske prestonice preduzela opsežne mere bezbednosti u nastojanju da spreči eventualne incidente na utakmici.

Takođe je odlučeno da "derbi Rima", kojeg tradicionalno obeležavaju "varnice" između navijača dva popularna kluba, osigurava 1.200 pripadnika policije.

U iščekivanju utakmice, koja je od velikog značaja za obe ekipe, na Olimpijskom stadionu zabranjeno je isticanje transparenata s bilo kakvim političkim sadržajem.

Derbi susret između Rome i Lacija na programu je u nedelju od 15 sati.

Na tabeli Serije A Roma je trenutno drugoplasirana sa bodom zaostatka za vodećim šampionom Juventusom, dok se Lacio bori da zadrži treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Teroristički napad u Parizu

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez 'antiislamizma' na derbiju Rima

Izvor: B92, 10.Jan.2015, 00:25

Na rimskom derbiju, u okvriu 18. kola italijanske Serije A, između Rome i Lacija biće zabranjeno isticanje antiislamskih transparenata...Navodi se da je posle terorističkog napada na redakciju satiričnog lista "Šarli Ebdo" u Parizu, u kojem je u sredu ubijeno 12 osoba, uprava italijanske prestonice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.