Rim i Pariz postali partneri u zaštiti okoline

Izvor: Akter, 01.Okt.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim i Pariz postali partneri u zaštiti okoline

Gradonačelnici Rima i Pariza obnovili su partnerstvo u oblasti zaštite od promena klime, transporta i obrazovanja

Glavne oblasti jačanja saradnje Rima i Pariza, uspostavljene još 1956. godine, koje su Injacio Marino i An Hidalgo obećali, jesu borba protiv klimatskih promena, transport i urbana mobilnost, kultura i obrazovanje.

Tokom Evropskog samita o urbanoj politici danas u Rimu dvoje gradonačelnika je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << potpisalo zajedničku izjavu "o sporazumu o prijateljstvu i saradnji".

"Pariz i Rim biće barjaktari grupe gradonačelnika koji će tražiti od predsednika (Evropske komisije Žan-Kloda) Junkera više pažnje za naše projekte pre donošenja evropskih odluka", rekao je Marino.

Gospodin Marino istakao "nove, alternative instrumente mobilnosti s kojima eksperimentiše Rim, a koji su već dugo praksa u Parizu", navodeći naročito uspeh pariskog servisa gradskih bicikala.

Gradonačelnik Rima je istakao bliskost stavova o "izazovu našeg vremena - migracionom pritisku", rekavši da školski program "treba da uzmu u obzir različitih nacionalnosti, kulture i religije za postizanje kohezije i inkluzije, i za proterivanje mržnje i ksenofobije".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.