Izvor: RTS, 08.Dec.2021, 00:28

Rijad tvrdi da uhapšeni u Parizu nema veze sa ubistvom Kašogija

Ambasada Saudijske Arabije u Francuskoj saopštila je da Kalid Aed el Otaibi, uhapšen u Parizu zbog sumnje da je povezan sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija, nema nikakve veze sa slučajem i da treba odmah da bude pušten na slobodu.
Saudijska ambasada ponovila je da je pravosuđe te zemlje već donelo presude u vezi sa slučajem ubistva Džamala Kašogija i da su svi osuđeni na izdržavanju kazni.

Tvrdi da državljanin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Saudijske Arabije Kaled Aed el Otaibi, uhapšen ranije danas u Parizu, nema nikakve veze sa ubistvom.
"Ambasada Kraljevine zato očekuje da on odmah bude oslobođen", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.
Hapšenje bivšeg člana Kraljevske garde Saudijske Arabije usledilo je nekoliko dana nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao licem u lice u Saudijskoj Arabiji sa prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom.
Džamal Kašogi, kritičar vlade u Rijadu, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru 2018. godine.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Provera identiteta osobe uhapsene u Fancuskoj zbog ubistva Kašogija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2021

Provere su još u toku kako bi se potvrdio identitet saudijskog muškarca koji je uhapšen na pariskom aerodromu zbog sumnje da je povezan sa ubistvom novinara DŽamala Kašogija, saopštio je danas portparol francuske Vlade Gabrijel Atal...Atal je rekao da se nada da će istraga doneti jasnoću što...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Muškarac uhapšen u Francuskoj nema veze sa ubistvom Kašogija

Izvor: RTS, 08.Dec.2021

Saudijac koji je juče uhapšen na aerodromu "Šarl de Gol" zbog navodne povezanosti sa ubistvom novinara Džamala Kašogija je pušten na slobodu. U tužilaštvu kažu da je on pogrešno identifikovan. . Izvori iz francuske policije i tužilaštva juče su rekli da je uhapšen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.