Restoran na otvorenom: Tajna večera u belom održana u Majamiju

Izvor: Svet, 11.Dec.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restoran na otvorenom: Tajna večera u belom održana u Majamiju

Za manje od jednog sata, jedan od parkova u Majamiju pretvoren je u elegantni restoran na otvorenom u kom su servirana gurmanska jela, a gosti bili obučeni u belo, od glave do pete.
Majami je poslednji grad koji se pridružio međunarodnom fenomenu, poznatom kao “Večera u belom”, koji je nastao pre više od četvrt veka u Parizu. Prošle godine, na 25-godišnjicu tradicionalnog piknika u belom, koji je održan u podnožju Ajfelove >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << kule, prisustvovalo je čak 15.000 ljudi.
Ovaj posebni gurmanski događaj se danas organizuje u 50 gradova širom sveta, poput Milana, Barselone i Londona. Organizatori su izjavili da je više od 800 gradova podnelo zahtev za održavanje sopstvene “Večeri u belom”.
Pozivnice se usmeno prenose, a da bi se sačuvali spontanost i tajnovitost, mesto održavanja večere se ne saopštava sve do poslednjeg minuta.








Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/AP

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.