Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 14:39

Repriza polufinala iz Pariza: Pune tribine i Vilfredo Leon aduti domaćina, Poljaci željni revanša

Domaćin dočekuju Sloveniju u prvom meču polufinala Evropskog prvenstva za odbojkaše

Dok se u drugom meču polufinala Evropskog prvenstva, u duelu Srbije i Italije, očekuje neizvestan meč u Katovicama, domaćin šampionata Poljska apsolutni je favorit protiv Slovenije (17.30).

Dvostruki uzastopni šampion sveta nije se proslavio otkad je pre dve godine pravo da igra dobio najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odbojkaš današnjice Vilfredo Leon, rođeni Kubanac. Poljska je ovog leta ispala od Francuske u četvrtfinalu Olimpijskih igara, pa če četa Vitala Hejnena želeti iskupljenje pred svojim navijačima u Katovicama.

Rival je evropski vicešampion Slovenija koja je neugodan rival za prvaka planete. Pre dve godine u Parizu u polufinalu Evropskog prvenstva, Slovenci su napravili senzaciju i posle četiri seta izborili finale sa Srbijom.

17.30: (1.17) Poljska - Slovenija (4.40)

I ove godine je četa italijanskog stručnjaka Alberta Đulijanija dobila Poljsku u Ligi nacija i potvrdila da ume protiv izabranika belgijskog stručnjaka Vitala Hejnena. Slovenci su pokazali da nisu slučajno bili srebrni pre dve godine. Ove sezone sui igrali na završnom turniru Lige nacija u Riminiju. Imaju iskusan sastav u kome su nosioci igre Tine Urnaut, Klemen Čebulj i Jan Kozemernik, igrači koji igraju ili su nekada igrali u najjačim klubovima u Italiji.

Osim Leona, adut Poljaka je korektor Bartoš Kurek, MVP Svetskog prvenstva u Italiji 2018. godine.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Poljaci su se mučili na startu grupne faze. Srbija je otkinula bod domaćinu u drugom kolu, ali je poslednje četiri utakmice Poljska dobila bez izgubljenog seta. Preslišana je u četvertfinalu Rusija koja je na šampionat stigla bez prve zvezde Maksima Mihajlova. Ni Slovenci nisu imali problem u četvrtfinalu protiv Češke koja je u osmini finala bila bolja od olimpijskog prvaka iz Tokija, Francuske.

POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA

Subota

17.30: (1.17) Poljska - Slovenija (4.40)

21.00: (1.70) Srbija – Italija (2.03)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.