Izvor: Beta, 26.Jan.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Replika njujorškog Kipa slobode u Nici

PARIZ, 26. januara 2014. (Beta) - Replika njujorškog Kipa slobode biće uskoro postavljena na novom Keju SAD u Nici, na jugu Francuske, objavili su francuski mediji.

"Još se ne zna njena veličina ni njen izgled. Gradske vlasti Nica žele to da drže u tajnosti i iznenade gradjane na inauguraciji novog Keja SAD. Medjutim, sigurno je da će biti postavljena", navode mediji i dodaju da se još ne zna tačan datum inauguracije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
To delo, kopija originala Ogista Bartoldija, dobilo je dozvolu da bude postavljen Nici pre dve godine.

S novom replikom Nica će biti jedan od brojnih gradova koji drži umenjenu verziju njujorškog spomenika visokog 46 metara.

Takve kopije se već nalaze u Buenos Ajresu, Rio de Žanejru, Tokiju, a u Francuskoj u Parizu, Angulemu, Sent Etjenu i u nekim drugim gradovima.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Replika njujorškog Kipa slobode biće podignuta i u Nici

Izvor: Blic, 26.Jan.2014

Replika Kipa slobode iz Njujorka biće uskoro postavljena na novom Keju SAD u Nici, na jugu Francuske, objavili su francuski mediji. .."Još se ne zna njena veličina ni njen izgled. Gradske vlasti Nice žele to da drže u tajnosti i iznenade građane na inauguraciji novog Keja SAD. Međutim, sigurno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.