Rekordan ugovor: Dostaviće 500 aviona

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 12:16

Rekordan ugovor: Dostaviće 500 aviona

Na aero-mitingu kod Pariza potpisan je rekordni ugovor između francuskog proizvođača aviona Erbas i indijskog avio-prevoznika IndiGo.

Erbas će dostaviti 500 aviona.

Ovaj ugovor za avione sa jednim prolazom zasenio je prethodnu, ovogodišnju narudžbinu 470 Erbasovih i Boingovih aviona za potrebe avio-kompanije Er Indija, prenosi Rojters.

Erbas je zabeležio još jedan poslovni uspeh na važnom tržištu, pošto je saudijski avio-prevoznik Flajnas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (Flynas) odlučio da kupi 30 Erbasovih aviona tipa A320neo, potvrdivši tako ranije informacije Blumberga.

Najveći svetski aero-miting se održava prvi put u četiri godine, a posetio ga je i predsednik Francuske Emanuel Makron, koji je stigao helikopterom.

Na tržištu vlada velika potražnja za civilnim avionima, ali proizvođači se često bore sa rastućim troškovima, nestašicama materijala i nedostatkom radne snage, konstatuje britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.