Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020, 20:31

Rekonstrukcija Notr Dama počinje u januaru 2021.

Pariski nadbiskup Mišel Opeti potvrdio je da bi radovi na rekonstrukciji katedrale Notr Dam, koja je delimično uništena u požaru 2019. godine, mogli da počnu "u januaru 2021. godine", nakon završetka faze konsolidacije zgrade.

"Završavamo konsolidaciju. Onda možemo da počnemo sa radovima u januaru 2021. godine", izjavio je novinarima nadbiskup na otvaranju izložbe dečjih crteža katedrale.

Radovi na konsolidaciji katedrale su kasnili, najpre zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prošlogodišnjih mera protiv zagađenja olovom kojim je bio prekriven izgoreli krov, a potom zbog lošeg vremena tokom jeseni i zime. Na kraju je ovog proleća koronavirus zaustavio radove, pa su nastavljeni tek nedavno.

Francuski predsednik Emanuel Makron želi da katedrala bude otvorena do 2024. godine. Nadbiskup Opeti je danas blagoslovio repliku statue Bogorodice koja je postavljena pre nekoliko dana.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.