Reakcije Srba na terorističke napade u Parizu

Izvor: KMnovine.com, 15.Nov.2015, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcije Srba na terorističke napade u Parizu

Mediji fokusirani na jednu temu većim delom svog programa - napad u Francuskoj! A izvan medijskog prostora, na društvenim mrežama, narod u Srbiji izražava svoj stav...




Dakle, pored većinskog raspoloženja koje preovladava u medijima a preliva se na "evropejce", razna društva i organizacije za "ovo i ono", tobožnja ljudska prava sve dok ona nisu ugrožena "neevropskom" narodu poput Srba ili Rusa, postoji i onaj deo naroda koji svoje raspoloženje ne >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << krije iako ga ne može tako masovno iskazati. To donekle nadoknađuju društvene mreže i to se mahom i koristi. A to je, čak mnogo masovnije raspoloženje, nije ni približno onakvo kako nam serviraju i agresivno nude na usvajanje ujednačeni medijski izveštaji. Prensoimo deo reagovanja onih ljudi koji drugi prostor za javno iznošenje svog mišljenja, osim društvenih mreža, nemaju.

Ovo je tek jedan delić zabeleženog mišljenja i osećanja Srba povodom napada u parizu.


Markolm X ‏@MihajlovicMark0
Naravno da žalim zbog terorističkog napada u Francuskoj, i to za onim iz 1934. godine kada je ubijen Aleksandar Karađorđević

Nemanja* ‏@NemanjaRakovic
Niko vam ne brani da budete ravnodušni ili da mislite šta hoćete, ali meni da merite i određujete da li ću i koga da žalim neće moći. Pozz

Nemanja* ‏@NemanjaRakovic
Kad god se desi neki užas, Srbi pokušaju da proguraju "svoju stvar" ali jednostavno nikoga nije briga :(

Fb Profil Živela Srbija
Zbog napada u Parizu tri dana su u Srbiji zastave na pola koplja, koliko je AMBASADA u Srbiji spustilo zastave na pola koplja kada je bilo 20 godina od "Oluje"?
NIJEDNA AMBASADA A KAMOLI U CELOJ DRŽAVI !


Valentina® ‏@vaxi81
Cela Srbija u francuskim bojama. Dobro nas Putin i trpi ovakve licemerne. Ne sećam se da se iko farbao u boje Rusije. Žrtve su žrtve.

Boško ‏@PadobranacSRB
Saučestvujem uvek u bolu nevinih kojima stradaju bližnji, ali me još jače boli ćutanje celog sveta dok smo se opraštali sa Milicom Rakić.

prvi.komsija ‏@KomsijaPrvi
Hvala francuskim pilotima što me ne ubiše 1999. tako da sada mogu kao čovek da učestvujem u njuhovom bolu.

Petar B. Bogunovic Zar ovu vladu u Ukrajini, koja je počinila ovaj stravičan zločin otvoreno ne podržava upravo francuska država?
Hoće li sada Francuzi staviti ruske zastave ili bar one Donjecke republike preko svojih lica?
Ili Rusi iz Donbasa za njih nisu LjUDI, ili žrtve terorizma, ...koji uzgred (na sve moguće načine) podržava njihova vlada u Parizu.
Nešto se ne sećam da su Francuzi i NAŠI DOMAĆI (SIBOLIČNI) POLTRONI stavili ruske zastave preko lica kada se desio i onaj bezumni teroristički čin u Odesi? 

Andrej Fajgelj 
Vi koji kačite francuske zastave na profil, jeste li ikad stavili srpsku? Nije da nije bilo povoda.

Osvald Tomović 
Užasno mi je žao Nemaca, holanđana, britanaca i ostalih Evropljana i naravno Amerikanaca koji saosećaju sa Francuskom... Kod njih se teroristički napadi ne dešavaju pa ne mogu da šetaju svoje vojske i policije po glavnim gradovima, ali zato mogu po ostatku sveta...

Radivoje Radivojević
Iskreno saosećam sa francuskim narodom i svim nedužnim žrtvama ludačkih islamskih terorista iz tzv. ISIL-a, ipak vidim da se sve pretvara u jedan neprijatan omaž Francuskoj, a zaboravlja se ili se ne zna da je ova današnja Francuska, sve samo ne prijatelj Srbiji i srpskom narodu.
Francuska je :
- 1992. uvela sankcije ovoj zemlji;
- 1995. bombardovala Srbe u Bosni;
- 1999. bombardovala Srbiju;
- 2008. priznala Kosovo;
- 2015. glasala za prijem Kosova u UNESKO;
...i još bezbroj puta saplitala ovaj jadni i uništeni narod.
Ova Francuska nije odavno naš saveznik i prijatelj.
Ona nije Francuska Franše d Eperea i Generala De Gola. Ovo je samo bedni Američki satelit i privezak, kojoj se sada kao bumerang vraća podrška istim tim islamskim fundamentalistima u Libiji i Siriji.
Pitanje za sve vas koji danas kačite Francuske zastave: Gde ste bili pre deset dana da kačite zastave Rusije nakon pada aviona u Egiptu i pogibije 220 ljudi?!
Lili Mrkonjić
Žalite vi francusku, slobodno, ne morate žaliti KAPETANA DRAGANA VASILjKOVIĆ koji vam je g**ice branio da bi vi mogli sada da podržite vučića j***nog koji ga je u smrt i poslao. Žalite za onima koji su nas bombardovali, žalite za onima koji su glasali da Kosovo uđe u UNESKO, žalite za onima koji su nam 'uvaljivali' kako god hoće, ne morate žaliti za onim ko je život dao za svoj narod. A i ovi mediji, bitno je da ste 101 objavu napisali za j***nu francusku, a niste se udostojili ni 3 reči da napišete za Kapetana. J***em li vam mamu izdajničku svima, na čelu sa vučićem. Da Bog da naopačke hodali svi do jednog, molili smrt da dođe po vas, a smrt vas zaobilazila!Ljiljana V. Dragutinović
Nakon dešavanja u Parizu, da li i jedan jedini čovek može reći da je NATO garant mira i stabilnosti?! Pa, zna se ko je ubacio teroriste, CIA preko svojih NATO satelita. Marin le Pen je sve znala i davno upozoravala na moguća dešavanja.

Aleksandar Veljić
Moje srce jednako pati zbog afričkih zemalja. (Povodom činjenice da 14 afričkih zemljalj Francuska još uvek primorava da plaćaju kolonijalni porez OVDE)

Zvonko Mihajlović
Sankcije Srbiji........DA
Bombardovanje Srbije...... DA
Priznanje nezavisnog Kosova........ DA
Prijem Kosova u UNESKO.......... DA
I meni bi bilo jako žao Francuza kada sve ovo ne bih znao.
 
Lozanka Radoičić 
Njih niko ne žali, za Njima Srbi nikada ne pale sveće, Njima premijer nije nikada položio cveće... Možda bi on to i uradio ali nema gde, nije im podigao spomenik. Oni nemaju nijedno spomen obeležje u Srbiji. Jedini spomenik koji Oni imaju u Srbije jeste ova knjiga...
Čiji su oni HEROJI?


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora



Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.