Raspuštena elitna policijska jedinica: Pripadnici optuženi za naročito ozbiljna krivična dela

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 21:40

Raspuštena elitna policijska jedinica: Pripadnici optuženi za "naročito ozbiljna" krivična dela

Načelnik pariske policije Didije Lalman raspustio je jedinicu specijalne policije u pariskom predgrađu Sen San Deni, nakon pokrenutok krivičnog postupka.

Tužilaštvo je pokrenulo krivični postupak protiv četvorice pripadnika optuženih za "naročito ozbiljna" krivična dela, između ostalih krađe, posedovanje narkotika i iznude novca od dilera droge, izvestio je AP.

Iz policijske uprave Pariza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavljeno je da će se analizirati način funkcionisanja u specijalnoj jedinici i utvrditi razlozi za izostanak saradnje sa lokalnom policijom, kao i da će se preispitati procedure za prijem pripadnika u tu i takve specijalne policijske snage.

Vesti o događajima u Sen San Deniju ponovo su uzburkale javnost i izazvale bes građana zbog policijskih zloupotreba i rasne neravnopravnosti.

Pored četvorice pripadnika policije protiv kojih je pokrenut krivični postupak, još petnaestorica su predmet preliminarne istrage, saopštile su sudske vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.