Rasformiran paradni odred vatrogasne brigade zbog silovanja

Izvor: Blic, 14.Maj.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasformiran paradni odred vatrogasne brigade zbog silovanja

Vatrogasna brigada Pariza rasformirala je danas svoj paradni odred nakon što je 13 njegovih članova optuženo da su učestvovali u silovanju novog kolege.

Jedan pripadnik ovog odreda optužen je za silovanje, dvojica za seksualni napad, sedmorica za napad, a trojica za prisustvovanje silovanju jednog regruta tokom "rituala inicijacije", u autobusu kojim se odred prevozio, navode tužioci.

General Žil Glen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zapovednik vatrogasne brigade Pariza, na sastanku na kom je objavio da će odred biti rasformiran, izjavio je da se oseća izneverenim zbog ovih neprihvatljivih postupaka, rekao je njegov portparol za agenciju Frans pres.

Regrut ovog odreda obratio se policiji s navodom da je silovan u autobusu, kojim se sa ostalim članovima vraćao sa jednog nastupa u istočnoj Francuskoj 6. maja. Istražitelji kažu da postoji snimak ovog incidenta koji je zabeležen mobilnim telefonom.

Pariska vatrogasna brigada je vojna jedinica koju čini 8.500 pripadnika, a gimnastičarski paradni odred je do prošle sedmice, kada je ceo skandal izbio na videlo, bio njen ponos i obilazio je zemlju pokazujući svoje vešte akrobatske vežbe.

Prošle godine odred je učestvovao u spektakularnoj završnici parade na Dan pada Bastilje 14. jula.

Povezane vesti: Francuska: Privedno 13 vatrogasaca pod sumnjom da su silovali kolegu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatrogasci učestvovali u silovanju kolege

Izvor: Mondo, 14.Maj.2012

Vatrogasna brigada Pariza rasformirala je danas svoj paradni odred nakon što je 13 njegovih članova optuženo da su učestvovali u silovanju novog kolege.

Nastavak na Mondo...

Pariz: Vatrogasci silovali kolegu?

Izvor: B92, 14.Maj.2012

Pariz -- Prestižna vatrogasna brigada Pariza raspušta njen specijalni gimnastički tim, posle optužbi jednog od njenih mladih članova da su ga silovali članovi tima...Jedanaest članova ove gimnastičke grupe je pod istragom zbog navoda o silovanju jednog mlađeg člana prilikom njihove interne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.