Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raseljavanje "Džungle" počinje 24. oktobra

PARIZ - Francuska će početi da raseljava migrante iz kampa "Džungla" u Kaleu 24. oktobra, a rasformiranje se očekuje u roku od sedam dana, rekao je danas zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

"To je riskantna operacija", rekao je neimenovani zvaničnik novinarima, dodajući da se radi o planu za raseljavanje 6.486 migranata koji su porijeklom iz zemalja kao što su Sirija, Avganistan i Eritreja u centre >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << širom Francuske.

Zvaničnik je rekao da se migranti moraju pojaviti u velikom hangaru gdje će biti razdvojeni u porodice, odrasle, maloljetna lica bez pratnje i ranjive pojedince, uključujući starije ljude i žene koje su same.

Oni će zatim autobusima biti prebačeni u neke od 450 centara za prijem širom zemlje gdje će proći ljekarski pregled i gdje će donijeti odluku o podnošenju zahtjeva za azil, ako to nisu već učinili.

Operaciju će nadgledati oko 1.250 policajaca i žandara, a migrant koji odbije iseljenje biće uhapšen.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuacija migranata iz kampa u Kaleu počinje u ponedeljak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2016

Francuska će početi da raseljava migrante iz kampa "Džungla" u Kaleu 24. oktobra u ponedjeljak, a rasformiranje se očekuje u roku od sedam dana, rekao je u petak zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova.  Hiljade ljudi, migranata i izbjeglica nalazi se u kampu u Kaleu, a njihova je namjera...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U ponedeljak počinje raseljavanje kampa u Kaleu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2016

Francuska će u ponedeljak početi da raseljava migrante iz kampa "Džungla" u Kaleu, dok se potpuno rasformiranje očekuje u roku od sedam dana, rekao je danas zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova...Kako prenosi Rojters, on je kazao novinarima da je reč o riskantnoj operaciji, dodajući da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.