Rascepi doživeli drugo izdanje

Izvor: B92, 04.Jan.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rascepi" doživeli drugo izdanje

Izdavačka kuća Stubovi kulture u prvim danima 2012. godine je objavila drugo izdanje romana "Rascepi" Gorana Milašinovića

Roman "Rascepi" pred čitaoce donose malo poznatu, filmski uzbudljivu priču po istinitom događaju o prvom humanom presađivanju kostne srži, koje je spletom okolnosti eksperimentalno izvedeno u Francuskoj nad srpskim pacijentima, naučnicima koji su u Institutu Vinča slučajno bili izloženi velikoj i smrtonosnoj dozi zračenja 1958. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine.

Radnja romana se događa preko komunističkog Beograda do Pariza i Bretanje, i u savremenom Beogradu, kombinujući istorijski i savremeni hronotop, opšteljudski i intimni plan, i dramatičan zaplet na nekoliko nivoa, saopštavaju iz Stubova kulture.

Prvo izdanje "Rascepa" štampano je u inicijalnom tiražu od1.000 primeraka, a novo izdanje se može nabaviti u knjižari Stubova kulture na Trgu Republike u Beogradu, i svim drugim bolje snabdevenim knjižarama širom Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.