Izvor: RTS, 27.Maj.2022, 13:15

RTS u Parizu – Sve spremno za finale Lige šampiona, zanimljive cene na stadionu

Na stadionu "Francuska" u Parizu obavljaju se poslednje pripreme pred finale Lige šampiona između Liveprula i Real Madrida, zakazano za subotu od 21.00. U Grad svetlosti tokom cele nedelje pristižu ikone svetskog fudbala i deluje da će i ovogodišnje finale biti zaista spektakularno.
Pariz je ovih dana fudbalski centar sveta.

Real Madrid i Liverpul >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će ukrstiti koplja u velikom finalu u subotu i pokušati da dođu do "ušatog pehara" namenjenom šampionu Evrope.
Meč se igra na stadionu "Francuska", čiji je kapacitet oko 75 hiljada mesta.
Po četvrtinu kontigenta karata dobili su španski i engleski klub za svoje navijače.

Navijači širom sveta, karte u zvaničnoj prodaji mogli su da kupe do 28. aprila, a cene su se kretale od oko 70 do 700 evra.
Ulaznice za lože, kao i ostala povlašćenija mesta, kretale su se od oko 5000 do 9000 evra.
Novinari RTS-a posetili su stadion "Francuska" dan pred spektakularno finale.

Na stadionu se vrše poslednje pripreme, izvode generalne probe i brine se o svakom detalju koji može uticati na sutrašnju predstavu.
Uvek su zanimljive i cene pića, hrane i grickalica na stadionima u finalima.
Tako se za čašu piva mora izdvojiti devet evra, otprilike isto toliko koštaju sendiči, nešto je skuplji hot dog, dok je najjeftinija grickalica 3,5 evra, koliko košta čps od 45 grama. 

Što se tiče samog fudbala i očekivanja od rezultata, mišljenja su podeljena. 
I dok neki tvrde da će Real još jednom uspeti da pomrsi račune na papiru jačem rivalu, drugi misle da će Liverpul ipak opravdati ulogu blagog favorita i ponoviti uspeh iz sezone 2018/19.
Zanimljivo je da su se ove dve ekipe sastale u finalu 2017. godine, kada je Real slavio sa 3:1. 
Real je apsolutni lider u broju trofeja šampiona Evrope, sa čak 13 "ušatih pehara", dok je Liveprul šest puta bio na vrhu Evrope.
Finale je utakmica u kojoj se svašta može dogoditi i u kojoj se ništa ne može predvideti.
Ipak, ono što je sigurno, jeste to da nas očekuje pravi spektakl, kako na terenu, tako i na tribinama stadiona u Sent Deniju, u severnom delu Pariza.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjajne vesti za Klopa pred finale Lige šampiona

Izvor: B92, 27.Maj.2022

Fudbaleri Liverpula Fabinjo i Tijago Alkantara biće u ekipi koja će putovati u Pariz na finalnu utakmicu Lige šampiona protiv Real Madrida..."Dvojac je deo ekipe koja će putovati u Pariz na utakmicu, a posle zabrinutosti zbog povreda oni će biti na raspolaganju", naveo je Liverpul u današnjem saopštenju...Fabinjo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.