RTS: Stop kadar Vučića u prenosu posledica greške

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS: "Stop kadar" Vučića u prenosu posledica greške

Kolegijum Radio-televizije Srbije uputio je izvinjenje zbog, kako je navedeno, profesionalnog propusta prilikom prikazivanja predsednika Aleksandra Vučića za vreme prenosa ceremonije obeležavanja završetka Prvog svetskog rata iz Pariza, ali i odbacio navode da je bilo falsifikovanja tog događaja.

U saopštenju kolegijuma RTS se navodi da je javni servis 11. novembra emitovao specijalnu emisiju posvećenu stogodišnjici >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << završetka Prvog svetskog rata i da je direktan prenos iz Pariza bio kombinovan sa razgovorom sa gostima u studiju, javljanjem specijalnog izveštača i vestima o aktivnostima predsednika na tom skupu.

"U 11.52 francuska televizija, čiji je signal preko Evrovizije preuzimao RTS, dala je tokom govora predsednika Francuske Makrona kadar dela tribine na kojoj je sedeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Urednik prenosa uradio je takozvani stop kadar, sa namerom da ga kasnije kao aplikaciju koristi u narednim informativnim emisijama. Tokom specijalne emisije, lošom procenom dežurnog urednika, isti taj 'stop kadar' korišćen je dva puta u trajanju po tri sekunde na način koji odudara od standarda RTS-a", naveo je kolegijum RTS.

U saopštenju je najavljeno da će ta greška biti sankcionisana.

Podsetimo, za vreme prenosa ceremonije stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata iz Pariza, tokom govora predsednika Francuske Emanuela Makrona, našao "zamrznut kadar", odnosno fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako sluša govor Makrona.

RTS je upravo u prenos iz Pariza ubacio freeze frame. pic.twitter.com/EnHdNek0xf

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

RTS o "Vučićevom kadru": Greška, a ne falsifikat

Izvor: B92, 14.Nov.2018, 08:38

Beograd -- Kolegijum RTS uputio je izvinjenje zbog "profesionalnog propusta" prilikom prikazivanja Aleksandra Vučića za vreme prenosa ceremonije iz Pariza...RTS odbacuje navode da je bilo falsifikovanja tog događaja...U saopštenju kolegijuma RTS se navodi da je javni servis 11. novembra emitovao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.