Izvor: Politika, 11.Okt.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi međunarodni festival saksofona u Srbiji

Prvi međunarodni festival saksofona u Srbiji „Belgrade Saxperience” svečano je počeo u Kolarčevoj zadužbini izvođenjem kompozicije „Koncert za alt saksofon i gudački orkestar”, koji je komponovao Ivan Jevtić, specijalno za ovu priliku i obeležavanje dvestogodišnjice od rođenja Adolfa Saksa, belgijskog izumitelja i inovatora muzičkih instrumenata, koji je sredinom 19. veka u Parizu patentirao prvi saksofon.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koncertu je nastupio Simfonijski orkestar RTS-a, pod dirigentskom upravom Stanka Jovanovića. Kao solisti predstavili su se saksofonisti Klod Delangl iz Francuske i Milan Savić iz naše zemlje. Kompozitori Anri Tomazi, Pol Moris i Moris Ravel bili su na njihovom repertoaru.  

Festival koji će trajati do sutra imaće bogat programski sadržaj. Organizator smotre je Udruženje saksofonista Srbije i Kulturni centar Beograda. 

A. K.

objavljeno: 11.10.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.