Prva godišnjica Jacksonove smrti

Izvor: B92, 18.Jun.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva godišnjica Jacksonove smrti

U znak sećanja na Michaela Jacksona, u Parizu će biti održana aukcijska prodaja neobjavljenih fotografija, a časopis „Billboard" istražio je koja je najpopularnija pesma Kralja popa.

Specijalna aukcija biće održana 22. juna u kući Druo u Parizu. Javnosti će biti predstavljene nepoznate Jacksonove fotografije za koje će zainteresovani moći da se nadmeću. U pitanju je serija portreta čiji je autor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << francuski fotograf Arno Barni. Fotografije su nastale 1999. godine, a Michael Jackson pristao je da pozira talentovanom francuskom umetniku nakon što su mu se dopali Barnijevi raniji radovi.

Sa druge strane okeana, časopis „Billboard" istraživao je koja je najpopularnija Jacksonova pesma. Iako je je imao desetine hitova, anketa je pokazala da publika ipak najviše voli pesmu „Say, say, say" koju je Jackson pevao sa Paulom McCartneyem.

Slede „Billie Jean", „I'll Be There" u izvođenju grupe „Jackson 5", zatim „Beat it" i „Rock With You". Pesma „Billie Jean" bila je sedam nedelja na prvom mestu Billboardove liste, a "Say, Say, Say" šest, ali je ova druga na listi deset najprodavanijih ostala duže.

Časopis je statistiku o Jacksonu objavio uoči godišnjice njegove smrti 25. juna. Slavni pevač je iznenada umro prošle godine, u 51. godini života.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.