Ustavno vijeće u Francuskoj odobrilo podizanje starosne granice za penziju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2023, 17:09

Ustavno vijeće u Francuskoj odobrilo podizanje starosne granice za penziju

Francusko Ustavno vijeće u petak, 14. aprila je odobrilo nepopularan plan podizanja starosne dobi za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine. Ovo je označilo pobjedu predsjednika Emmanuela Macrona nakon tromjesečnih masovnih protesta zbog zakona koji su naštetili njegovom vodstvu. Protesti se nastavljaju širom Francuske. Macronovi politički protivnici obećali su da će nastaviti vršiti pritisak na vladu da povuče prijedlog zakona. Vijeće je odbacilo neke druge mjere u nacrtu penzionog zakona,...
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ustavno vijeće odlučuje o Makronovoj penzionoj reformi

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2023

PARIZ - Nakon tri mjeseca političke i društvene krize u Francuskoj, sve su oči uprte u Ustavno vijeće zemlje uoči donošenja odluke o tome da li je osporeni plan predsjednika Emanuela Makrona o podizanju starosne granice za odlazak u penziju ustavan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.