Protest učenika u Francuskoj: Ni Le Pen, ni Makron

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest učenika u Francuskoj: Ni Le Pen, ni Makron

Francuska policija upotrebila je danas suzavac protiv učenika koji su u Parizu protestovali protiv predsedničkih kandidata Marin Le Pen i Emanuela Makrona koji su ušli u drugi krug.

Oko 500 srednjoškolaca krenulo je u protestnu šetnju, a policija je reagovala kada su počeli da bacaju flaše na policajce.

Policija je upotrebila i suzavac protiv demonstranata u gradu Ren na zapadu zemlje, gde se na protestu okupilo oko 2.000 srednjoškolaca, studenata i desničarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aktivista, prenosi Rojters.

Ranije danas učenici su blokirali ulaz u 20 srednjih škola u Parizu zahtevajući prekid nastave.

Od kad su se desničarski i centristički kandidat ušli u drugi krug predsedničkih izbora, u srednjim školama širom zemlje održavaju se protesti pod nazivom "Ni Le Pen, ni Makron".

"Pozivamo na akciju protiv kandidata desnice Marin Le Pen i kandidata finansijskog sektora Emanuela Makrona", rekao je lider učeničkog sindikata Đužepe Aviž.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.