Protest francuskih medicinara ispred ministarstva zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 13:06

Protest francuskih medicinara ispred ministarstva zdravlja

Francuski medicinari okupili su se ispred ministarstva zdravlja u Parizu kako bi izrazili nezadovoljstvo uslovima u sektoru zdravstva, dok se širom zemlje najavljuju slični protesti, preneo je Bi-Bi-Si.

Sindikati su saopštili da su "oduševljeni javnom podrškom" koju su dobili tokom pandemije korona virusa, ali da sada žele da budu preduzete konkretne mere za poboljšanje uslova u sektoru zdravstva i položaja osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaposlenih u njemu, što podrazumeva povećanje plata, zapošljavanje dodatnog osoblja i povećanje broja bolničkih kreveta.

Vlada već tri nedelje održava konsultacije u vezi s pitanjima koja se odnose na zdravstveni sektor, a najavljeni su bonusi za osoblje bolnica i domova za negu starih koje je bilo angažovano za vreme krize izazvane pandemijom.

Sindikati, međutim, ističu da je pandemija otkrila slabosti i nedostatke zdravstvenog sistema u Francuskoj, te stoga traže veće investicije u oblasti zdravstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.