Protest Jedan od pet miliona uprkos kiši

Izvor: RTS, 13.Jul.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Jedan od pet miliona" uprkos kiši

Kod Terazijske česme u Beogradu je oko 19 časova, uprkos kiši, počeo 32. protest "Jedan od pet miliona". Usledila je šetnja do Rektorata, gde su se demonstrantima obratili govornici.
Potpredsednica DS-a i odbornica u Vršcu Dragana Rakić je poručila okupljenima da će biti na ulicama koliko god da je potrebno da bi videli leđa predsedniku Aleksandru Vučiću i "njegovoj premijerki, ministrima, novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i tajkunima".

Demonstrantima je poručila da su oni elita, a ne garnitura koja je trenutno na vlasti. Istakla je da smo svedoci afera u koje su uključeni najviši funkcioneri, porasta nasilja u društvu i govora mržnje. Rekla je i da onaj ko treba da predvodi borbu protiv kriminala, ima lažnu diplomu.
Okupljenima se obratio i učitelj Marko Radosavljević koji je, kako su organizatori naveli, priveden posle protesta prethodne subote. "Svaka nam čast što smo još na ulicama i borimo se, ali ovo nije dovoljno", rekao je Radosavljević.
"Svi zajedno moramo pokazati zube i pružiti otpor teroru koji sedam godina sprovode nad nama. Ja sam za svaki legitiman način građanskog otpora koji može da utiče da se uzdrma režim i vrate osnovna ljudska i građanska prava", poručio je Radosavljević.
Naveo je da je na vlasti "zločinačka banda koja je urnisala sve do jedne institucije države" i postavila "koristoljubive, bahate poslušnike i poltrone" i "sve institucije politizovala i podredila jednom čoveku".
Nakon njihovih obraćanja, demonstranti su Prizrenskom, Brankovom, Pop-Lukinom, Pariskom i Uzun Mirkovom ulicom došli do zgrade Rektorata kako bi "podsetili na sve lažne diplome visokih zvaničnika".
Niški karikaturista i nastavnik u penziji Slavoljub Blagojević obratio se građanima ispred Rektorata Univerziteta u Beogradu. Zatražio je da se istraže doktorati, a novinare da se ohrabre.
Predstavljajući novinarku portala Inđija kafe Vericu Marinčić, organizator je rekao da je dobijala brojne pretnje preko društvenih mreža i da su je pratili, sa čime je ona izašla u javnost. Nakon njenog obraćanja, organizator je odneo diplomu do poštanskog sandučeta, kako bi je poslali na adresu Vlade Srbije za ministra policije.
Prvi protest održan je 8. decembra i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.
Upućeni su zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Protest pod sloganom 'Pokaži nam diplomu Nebojša!'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2019

U Beogradu je održan trideset i drugi antivladin protest "Jedan od pet miliona", ovoga puta pod sloganom “Pokaži nam diplomu Nebojša!”, a posvećen aktuelnom slučaju navodnog falsifikovanja fakultetske diplome ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o kom su mediji pisali protekle...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.