Pronađeno telo napadača, nije Abdeslam

Izvor: B92, 15.Mar.2016, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pronađeno telo napadača, nije Abdeslam"

Brisel -- Muškarac ubijen u antiterorističkoj operaciji belgijske i francuske policije u Briselu nije ključni organizator napada u Parizu prošle godine Salah Abdeslam.

"Tokom pretrage kuće je pronađeno telo jednog čoveka. Njegov identitet još nije utvrđen, ali kako god bilo, to nije Salah Abdeslam", izjavio je portparol tužilaštva Erik Van Der Sipt, a prenela agencija AFP.

Ranije su belgijski mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneli da je "neutralisan" jedan od dvojice osumnjičenih za današnji napad na policajce u Briselu, nakon što ga je spazio policijski helikopter u obližnjoj bašti, preneo je Rojters, pozivajući se na Belgijski dnevni list DH.

Napadač je bio naoružan automatskom puškom.

Belgijska i francuska policija pokrenule su veliku poteru za dvojicom osumnjičenih u Briselu, nakon što je jedan od njih iz vatrenog oružja ranio tri policajca tokom racije povezane sa istragom o terorističkim napadima u Parizu u novembru prošle godine.

Teško naoružani policajci su nakon puškaranja opkolili kuću u kojoj se dogodio obračun u južnom delu Brisela, a fotoreporter AFP je kazao da su se oko dva sata nakon prve pucnjave, ponovo čuli pucnji.

AFP navodi da jedan od glavnih osumnjičenih za napade islamista u Parizu prošlog novembra Salah Abdeslam nije bio meta današnje policijske akcije u Briselu, saopštila je francuska policija koja je pomagala belgijskoj u toj akciji.

"Meta operacije nije bio Salah Abdeslam. Ona je bila uperena protiv ljudi povezanih sa jednim ili nekoliko od 11 Belgijanaca koji su optuženi", kazao je ovoj agenciji izvor iz francuske policije.

Belgijske vlasti i dalje tragaju za Abdeslamom, glavnim osumnjičenim za napade u francuskoj prestonici 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi, kao i za njegovim saradnikom Mohamedom Abrinijem iz briselskog kvarta Molenbek.

Od novembra je uhapšeno i optuženo 11 ljudi, dok je osam još u pritvoru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brisel: Akcija protiv islamista, ubijeni napadač nije Abdeslam

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2016

Osumnjičeni napadač ubijen u današnjoj antiterorističkoj operaciji belgijske i francuske policije u Briselu nije ključni organizator napada u Parizu prošle godine Salah Abdeslam, saopštilo je belgijsko državno tužilaštvo..."Tokom pretrage kuće je pronađeno telo jednog čoveka. NJegov identitet...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.