Pronađen skoro ceo skelet mamuta kod Pariza

Izvor: Kurir, 06.Nov.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen skoro ceo skelet mamuta kod Pariza

MO - Skoro čitav skelet mamuta, koji je živeo između 200.000 i 50.000 godine pre nove ere, pronađen je nadomak Pariza, saopšteno je danas u francuskom glavnom gradu. Skelet je pronađen prošlog leta tokom potrage na rimskom lokalitetu na severoistoku Pariza, prenela je danas francuska štampa pozivajući se na Institut za arheološka istraživanja.

Na peskovitom tlu, arheolozi su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << lako i odmah prepoznali mamutske kljove i butnu kost kao i deo skeleta. Kasnijom potragom otkrili su ostatak skeleta. Arheolozi su otkrili pored skeleta i kremen što svedoči o kontaktu između životinje i tada čoveka neandertalca.

Detaljna analiza kostiju bi trebalo da omogući istoriju života mamuta nazvanog "Helmut". Još se ne zna da li je bio mužjak ili ženka i da li je uginuo prirodnom smrću ili u lovu.Arheolozi za sada znaju da je mamut bio star između 20 i 30 godina.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađen skoro čitav skelet mamuta kod Pariza

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2012

Skoro čitav skelet mamuta, koji je živeo između 200.000 i 50.000 godine pre nove ere, pronađen je nadomak Pariza, saopšteno je danas u francuskom glavnom gradu...Skelet je pronađen prošlog leta tokom potrage na rimskom lokalitetu na severoistoku Pariza, prenela je danas francuska štampa pozivajući...

Nastavak na Vesti-online.com...

U predgrađu Pariza pronađen mamut

Izvor: Vostok.rs, 06.Nov.2012

06.11.2012. -..Kako je saopšteno danas u Nacionalnom institutu za preventivnu arheologiju, u jednom kamenolomu u blizini obale reke Marne, pronađen je savršeno očuvan skelet mamuta (Mammuthus primigenius) – jednog od najvećih sisara koji su ikada živeli na Zemlji. Prema prvim procenama stručnjaka...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.