Princ Njegoš: Par vatrenih izjava u čast dinastije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Njegoš: Par vatrenih izjava u čast dinastije

PODGORICA -

Pravna zastupnica crnogorskog princa Nikole Petrovića Njegoša Tanja Turken Spičanović pozvala je predstavnike crnogorske vlade u Pariz na pregovore o spornom nacrtu Zakona o statusu dinastije Petrović Njegoš, pišu današnje Vijesti.

Princ Nikola Petrović u izjavi tom dnevniku ponovo je izrazio nezadovoljstvo predloženim zakonom i poručio vladi da bi bilo konstruktivnije da, umesto personalnih napada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponudi odgovore na pitanja o nedostacima zakonskog teksta.

"Mi verovatno imamo različite percepcije o odgovornom odnosu prema dinastiji, a to će nam vrlo skora budućnost pokazati", rekao je crnogorski princ, koji je kao "skandaloznu" ocenio nedavnu izjavu premijera Mila Đukanovića da prinčeve reakcije na predloge vlade diktiraju njegovi pravni zastupnici.

Nedavno je Vlada Crne Gore utvrdila zakonski predlog po kome bi princu Nikoli bila poklonjena reprezentativna zgrada na Cetinju, a primao bi i mesečnu platu u iznosu koji sada dobija predsednik Crne Gore.

Potomci Petrovića dobili su i pravo da koriste dinastičke simbole, a imali bi i mogućnost da, za potrebe Crne Gore, obavljaju određene protokolarne obaveze.

"Ja lično nemam osećaj da se ova vlada odužila dinastiji Petrovića zato što je podigla par spomenika uz par vatrenih izjava u čast dinastije, niti što mi je poslala neprihvatljiv Nacrt zakona o statusu dinastije", rekao je Petrović Vijestima.

On je podsetio da je njegova pravna zastupnica još u decembru 2009. pozvala predstavnike vlade u Pariz na pregovore o statusu dinastije Petrović.

"Na taj dopis nam nikada nije odgovoreno", rekao je princ Nikola.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.