Prevrnuo se brod sa imigrantima

Izvor: B92, 08.Okt.2012, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se brod sa imigrantima

Pariz -- Troje ljudi je poginulo, a trinaestoro ih se vode kao nestali kada se prevrnuo brod sa ilegalnim imigrantima kod francuskog arhipelaga Majot u Indijskom okeanu.

Brod je došao s komorskog ostrva Anžzuan, udaljenog oko sto kilometara, sa 24 putnika. Osmoro je spaseno, nađena su tri tela, a 13 osoba je nestalo, navela je policija i dodala da se nastavlja potraga za preživelima.

Brod se prevrnuo oko 2.30 u noći od nedelje na ponedeljak, 300 metara od obale jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od dva ostrva ovog arhipelaga.

Pre mesec dana takođe je potonuo brod sa ilegalnim imigrantima u Indijskom okeanu, i u toj nesreći šest osoba je poginulo, a 27 osoba se vode kao nestale.

Hiljade stanovnika Komorskih ostvra pokušava svake godine da dođe do ove francuske teritorije da bi radilo ili se lečilo. Od 200.000 stanovnika Majota, 40 odsto su ilegalni imigranti.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.