Prevodila pilotima da bi mogli da slete

Izvor: RTS, 23.Jul.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevodila pilotima da bi mogli da slete

Piloti leta ParizMoskva nisu mogli da razumeju komande koje im je, na lošem engleskom, davao ruski kontrolor letenja, pa su angažovali jednu putnicu da ima pomogne da bezbedno spuste avion.

Francuski piloti na letu iz Pariza za Moskvu trebalo je da slete na glavni moskovski međunarodni aerodrom Šeremetjevo.

Oni su se, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << našli u velikom problemu pošto nisu mogli da razumeju ništa od onoga što im je ruski kontrolor leta govorio.

Ruskinja Marina D. ispričala je novinarima da joj je, na pola putovanja, prišla stjuardesa i zamolila je da ode u pilotsku kabinu i pomogne pilotima u komunikaciji sa kontrolom leta.

Stjuardesa se Marini obratila pošto je prethodno sa njom pričala na francuskom jeziku.

"Kada sam ušla u kabinu, piloti su se hvatali za glavu, jer ništa nisu razumeli, a približavali smo se aerodromu. Komande su, inače, bile jednostavne. Rekli su im da promene smer ili povećaju brzinu, ali na pomalo čudnom engleskom. Sve smo, na sreću, brzo razjasnili i avion je sleteo na vreme i bez problema", rekla je Marina D.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.