Prepad na EFG banku u Novom Beogradu

Izvor: Politika, 23.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prepad na EFG banku u Novom Beogradu

Dvojica maskiranih mladića su uz pretnju oružjem juče, nešto pre 11 časova, opljačkali ekspozituru EFG banke u Ulici pariske komune 13, u Novom Beogradu, odnevši oko 500.000 dinara i oko 9.000 evra.

Posle uspešne potere beogradska policija je uhapsila počinioce ovog krivičnog dela. Iza brave su se našli Strahinja S. (28), Milan V. (18) i Nikola V. (20). Policija je pronašla sav novac i oružje koje je korišćeno u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pljački.

Pljačkaši su, kako se čulo, potpuno nezainteresovano sedeli ispred banke i vrebali pravu priliku.

– U trenutku kada se pred vratima objektapojavila mlađa devojka i kada je obezbeđenje otključalo ulaz, kriminalci su potrčali i tako u naletu, devojku ugurali u banku, nakon čega su izvadili oružje i povikali: „Ovo je pljačka” – priča jedan od očevidaca.

Zbunjeni radnik obezbeđenja ipak je uspeo da radio-uređajem koji mu se nalazio u džepu obavesti policiju o pljački. Jedan razbojnik je, kako nezvanično saznajemo, na sebi imao crveni duks sa kapuljačom, dok je drugi imaofantomku.

Prilikom pljačke, tvrde očevici, jedan je stajao u holu banke i motrio na prisutne, dok je drugi punio torbe novcem. Odmah nakon prepada, oni su potrčali preko parka. Kada ih je jedna prolaznica ugledala kakobeže, shvativši o čemu se radi, počela je da doziva policiju. U znak upozorenja, oni su ispalili jedan metak iz pištolja, zatim su skinuli dukseve i u belim majicama nastavili bekstvo.

Kako je zvanično saopšteno,posle dužeg operativnog rada uhapšeni su i ostali članovi ove kriminalne grupe Fari K. (28) i Nikola R. (19), za koje se osnovano sumnja da su sa prethodnom trojicom opljačkali više banaka u Novom Beogradu i Zemunu.

Svi uhapšeni su povratnici u izvršenju krivičnih dela. Oni će uz odgovarajuće krivične prijave biti privedeni nadležnom istražnom sudiji.

M. V.

[objavljeno: 23/08/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.