Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo slavni foto urednik Džon Moris

PARIZ - Proslavljeni američki foto urednik Džon Moris umro je u Parizu u 100. godini života.

Svijetu je proslijedio neke od najupečatljivijih fotografija Drugog svjetskog i Vijetnamskog rata.

Njegov prijatelj, predsjednik i urednički direktor fotoagencije "Kontakt pres" potvrdio je za AP da je Moris u petak preminuo u Parizu, u gradu u kome je živio već decenijama.

Moris je za magazin "Lajf" 1944. godine uređivao istorijske fotke desanta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na Normandiju, djelo slavnog fotografa Roberta Kape.

Kao urednik fotografije za "Njujork tajms", uspio je da svojim zalaganjem na naslovnu stranu novina izbaci dvije najupečatljivije fotografije Vijetnamskog rata, koje su napravili fotografi agencije AP Nik Ut i Edi Adams.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.