Preminuo poznati ruski modni kreator

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 19:37

Preminuo poznati ruski modni kreator

Ruski modni dizajner Vjačeslav Zajcev preminuo je danas u 86 godini, objavio je Telegram kanal REN TV .

Prethodno je Zajcev sa želučanim krvarenjem odveden u bolnicu u Podmoskovlju, gde je preminuo na intenzivnoj nezi, prenosi RIA novosti.. Zajcev je prvi sovjetski i ruski modni dizajner koji je prikazivao svoje modele na nedeljama visoke mode u Parizu. Godine 1989. Zajcev je pobedio je na skupu „Pet najboljih modnih dizajnera na svetu“ u Tokiju. Najpoznatije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolekcije Zajceva su sa velikim uspehom prikazane u Njujorku, Parizu, Minhenu, Firenci, Tokiju, Nju Delhiju i drugim metropolama sveta.

Prema njegovim skicama napravljeni su kostimi za predstave pozorišta u Moskvi i Sankt Peterburgu, sa uspehom je sarađivao sa mnogim poznatim sportistima, pozorišnim i estradnim umetnicima, a dosta pažnje posvetio je i razvoju dečijeg stvaralaštva.

Nagrađen je ruskim ordenom "Za zasluge otadžbini" IV stepena, a dobitnik je mnogih javnih priznanja i nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Umro čuveni ruski modni kreator Slava Zajcev

Izvor: Danas, 30.Apr.2023

Čuveni ruski modni kreator Vjačeslav (Slava) Zajcev nazvan "Crveni Dior" umro je danas u 86. godini, rekla je portparolka njegove modne kuće u Moskvi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.