Preminuo modni kreator Ted Lapidus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo modni kreator Ted Lapidus

PARIZ- Poznati francuski modni kreator Ted Lapidus, koji se proslavio šezdesete i sedamdesete godine prošlog veka uniseks modom i safari stilom, preminuo je u jednoj bolnici u Kanu u 79. godini, javile su agencije.

Edmond Lapidus, poznatiji kao Ted Lapidus, rođen je 1929. godine u Parizu. Sin ruskog emigranta krojača, svoju modnu kuću osnovao je 1958. godine. Smatra se prvim modnim kreatorom novog talasa. Oblačio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je mnoge poznate ličnosti, među kojima su glumci Brižit Bardo i Alen Delon.

Poznat po uvođenju vojničkog stila i epoleta, Lapidus je u visoku modu uveo i farmerke. Postao je član pariškog sindikata modnih kreatora 1964. godine.

U "Međunarodnom rečniku mode" za njega se navodi da je bio jedan od začetnika pokreta koji je uzdrmao visoku modu približivši je običnom čoveku.

Povodom vesti o smrti slavnog modnog kreatora, francuski predsednik Nikola Sarkozi izjavo je da je Lapidus uvek bio na samom vrhu mode. Gotovo već pola veka, njegovo ime simbolizuje marku sa jakim identitetom, onu koja je modu učinila dostupnom običnoj ženi i muškarcu, naveo je Sarkozi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.