Preminuo episkop zapadnoevropski SPC Luka

Izvor: Beta, 18.Dec.2021, 13:07

Preminuo episkop zapadnoevropski SPC Luka

Episkop zapadnoevropski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Luka preminuo je u 71. godini, potvrdio je patrijarh SPC Porfirije.On je u objavi na Instagramu podsetio da je 1992. godine Luka (Kovačević) izabran za episkopa australijsko-novozelandskog a da ga je Sveti Arhijerejski Sabor SPC 1997. izabrao za episkopa zapadnoevropskog sa sedištem u Parizu."Neka te Vladiko dragi pred Prestolom Božijim sačekaju Svetitelji i Andjeli Božiji, zajedno sa Presvetom Bogorodicom, moleći se Gospodu Isusu Hristu, Jagnjetu Božijem, za spasenje svih nas. Večan ti spomen blaženstva dostojni Vladiko", napisao je patrijarh.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

PREMINUO DAN UOČI SVETOG NIKOLE Oglasio se patrijarh Porfirije: "Sa velikim bolom u srcu..." (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2021

Episkop zapadnoevropski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Luka (Kovačević) preminuo je juče u Parizu, a ovu informaciju je potvrdio srpski patrijarh Porfirije...Patrijarh Porfirije je na svom Instagramu naveo da je vladiku Luku poznavao još od studentskih dana i dodao da je preminuli episkop "gromoglasno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.