Predstavljene medalje za OI – u svakoj po 18 grama Ajfelovog tornja VIDEO

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 13:29

Predstavljene medalje za OI – u svakoj po 18 grama Ajfelovog tornja VIDEO

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu predstavili su medalje koje će takmičari dobijati za svoje uspehe u francuskoj predstavnici.

Medalje je dizajnirala čuvena juvelirnica Šomet, a ono što ih čini specifičnim jeste njihov središnji deo.

U svakoj od medalja se nalazi 18 grama originalnog gvožđa sa Ajfelovog tornja.

Tačno 5,084 medalja će imati ovaj deo istorije koji je korišćen kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je monumentalno zdanje podignuto 1889. godine i koji je skupljen prilikom njegovog renoviranja.

"Unikatni simbol ostvarenih snova. Konačna nagrada za pobedu ili završetak na podijumu. U svom srcu nose fragment Ajfelovog tornja", stoji u opisu videa koji je podeljen na zvaničnom profilu Olimpijskih igara.

Oko tog dela se nalaze zrakovi koji aludiraju na nadimak Pariza – grad svetlosti. Po obodima će biti ugravirana disciplina u kojoj se sportista nadmetao.

Olimpijske igre će početi 26. jula i trajati sve do 11. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.