Predstavljen znak Evropskog prvenstva u Francuskoj

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jun.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen znak Evropskog prvenstva u Francuskoj

Zvanični znak Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će se održati u Francuskoj 2016. godine, predstavljen je u Parizu.
Na logu je trofej Anrija Delonea, koji se dodeljuje šampionu Evrope, obojen u boje zastave Francuske – crveno, belo i plavo.
Tema znaka je „Proslavljanje umetnosti fudbala”, a autor je portugalska agencija Brandija.
U utorak je ispred Ajfelove kule postavljena 12 metara visoka replika trofeja koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << dobija šampion Evrope.
Francuska će treći put biti domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu. Na prvom, 1960. godine trijumfovala je selekcija ŠSR-a, dok je 1984. šampion postala upravo Francsuka.
Predsednik UEFA Mišel Platini koji je igrao u šampionskom timu 1984, rekao je predstavljajući znak takmičenja da bi voleo da se 2016. ponovi pobeda Francuza.
– Pre tačno 29 godina, Francuska je organizovala Evropsko prvenstvo sa mnogo uspeha. Tu je bilo nekoliko velikih fudbalera i nadam se da će rezultat biti isti 32 godine kasnije – rekao je Platini u Parizu.
Evropsko prvenstvo 2016. godine održaće se od 10. juna do 10. jula na 10 stadiona u devet francuskih gradova.
– Želimo da ljudi u našim gradovima ili selima osećaju da ovaj sport spaja ljude – rekao je predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Gre.
U takmičenju 2016. godine prvi put će učestvovati 24 tima.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Predstavljen znak EP u Francuskoj 2016: Platini želi reprizu iz 1984.

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2013, 12:38

Na logu je trofej Anrija Delonea, koji se dodeljuje šampionu Evrope, obojen u boje zastave Francuske - crveno, belo i plavo. .. .. .. ..Zvanični znak Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će se održati u Francuskoj 2016. godine, predstavljen je u Parizu...Na logu je trofej Anrija Delonea, koji se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.