Predsednik o skandalu u Parizu: Suviše sam ja mali...

Izvor: Mondo, 20.Nov.2018, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik o skandalu u Parizu: Suviše sam ja mali...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je bilo teško zbog rasporeda sedenja na ceremoniji obeležavanja 100 godina od primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu, ali da je morao da se uzdrži.

Foto: REUTERS/Benoit Tessier/Pool

On je u gostovanju na televiziji Hepi kazao da je obuzdavao sebe.

"Suviše sam ja mali u odnosu na (predsednika Francuske Emanuela) Makrona i suviše je važna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Francuska za Srbiju da bih se ja igrao sa budućnošću Srbije i tako moraju da se ponašaju odgovorni ljudi", rekao je Vučić.

"Knedla u grlu zbog rasporeda sedenja"

On je rekao da nije želeo da uradi nešto što bi dovelo do odliva francuskih investicija iz Srbije i dodao da oni koji misle da je trebalo da nekoga opsuje ili izudara, ne treba da se bave politikom.

"Znam koliko su teške i velike žrtve bile srpskog naroda i zato mi nije bilo nimalo smešno niti sam mogao na takav način uz sportski osmeh da prihvatim", rekao je Vučić i dodao da je "suviše srpske krvi proliveno da bi mogao na to da se osmehuje i da mu bude svejedno".

Povodom susreta predsednika Kosova i Rusije, Hašima Tačija i Vladimira Putina, u Parizu, Vučić je rekao da Rusija ima svoje interese i politiku i da je ona Srbiji prijatelj.

"Prijatelj nam je ne zbog njihovih pisaca i slikara i vajara, već zbog toga što imamo dobre i političke i ekonomske odnose", kazao je on i dodao da je Putin pomogao Srbiji stavljanjem veta 2015. godine u Savetu bezbednosti UN.

On je kazao da Rusija nije bombardovala Srbiju, nije priznala nezavisnost Kosova i pretila sankcijama, ali da "oni ne moraju da budu oduševljeni nama, kao ni mi njima".

"Ljudi u Srbiji treba da računaju da mi imamo jednu zemlju, svoju Srbiju i ne treba da računamo da će bilo ko drugi da štiti Srbiju onoliko koliko je to naša obaveza i da se bore za Srbiju onoliko koliko j etonaša obaveza", rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će Putin posetiti Srbiju odmah posle 15. januara 2019. godine, ali da ne sme da kaže tačan datum zbog bezbednosnih planova i dodao da će tada biti potpisano najmanje 10 sporazuma o saradnji Srbije i Rusije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Bilo mi je teško u Parizu, ali ponašam se odgovorno

Izvor: Blic, 20.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu je u Parizu, tokom obeležavanja 100. godišnjice od primirja u Prvom svetskom ratu, bilo teško, ali da se suzdržao, jer je na njemu da se ponaša odgovorno i ozbiljno, u interesu Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.