Predao se drugi osumnjičeni za napad, hapšenja u porodici

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predao se drugi osumnjičeni za napad, hapšenja u porodici

Osumnjičeni za kojim su tragale francuske vlasti posle pucnjave u Parizu, predao se belgijskoj policiji, saopštio je portparol francuske policije.

"Muškarac za kojim su belgijske vlasti raspisale poternicu predao se u policijskoj stanici u Antverpenu", kazao je za AFP portparol francuskog MUP-a Pjer-Arni Brande.

Vlasti su saopštile da on sa napadom nema nikakve veze.

Tužilac u Antverpenu je rekao: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Taj čovek je došao u policiju nakon što je video da se njegova slika pojavljuje na društvenim mrežama kao osumnjičeni broj jedan u vezi sa napadom".

Tužilac, koji je želeo da ostane anoniman zbog toga što je istraga i dalje u toku, rekao je da čovek nema nikakve veze sa napadom, dodavši da nije deo istrage o terorizmu, javlja AP.

Ministar pravde Belgije Koen Gens rekao je za javnu televiziju VRT da trenutno nemaju informacija o vezama iz Belgije.

Osim toga, francuska policija privela je tri člana porodice napadača koji je ubijen u pucnjavi sa policijom u Parizu, javila je agencija Rojters, pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore.

Mediji su prethodno preneli da policija traga za drugim osumnjičenim za pucnjavu u Parizu, u kojoj je jedan policajac ubijen.

Brande je, za radio stanicu "Evropa 1", potvrdio da su drugog napadača identifikovali zvaničnici belgijskih bezbednosnih službi o čemu su obavestili francuske vlasti, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, dvojica policajaca, koji su ranjeni u napadu, su van životne opasnosti.

AP podseća da je policija ubila napadača koji je sinoć otvorio vatru na Jelisejskim poljima.

Portparol policije Žerom Bone je za tv stanicu BFM rekao da je u bulevaru u vreme napada bilo "na hiljade ljudi" i da je zahvaljujući brzom reakcijom policije koji su ubili napadač izbegnut "mogući pokolj".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.