Povratak Fošovog vagona

Izvor: Danas, 14.Nov.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak Fošovog vagona

Pobednici i pobeđeni - u društvu velikog dela "ostatka sveta" - u Parizu su obeležili vek od prekida vatre u Velikom ratu jedanaestog novembra u jedanaest sati i jedanaest minuta 1918, pošto je dotle za četiri godine, četrnaest nedelja i dva dana na obema stranama stradalo dvadeset miliona ljudi, 9,7 miliona vojnika i 10 miliona civila. Članak Povratak Fošovog vagona se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Vojvodina: Put do autonomije po svetskim merilima

Izvor: Danas, 14.Nov.2018

Spor oko političkog statusa Vojvodine vodi se vek i po, njeno priključenje Kraljevini Srbije 1918. trajalo je samo pet dana, da bi potom ušla u kraljevinu SHS i zato je važno rasvetliti ovaj period sa pitanjima da li je Vojvodina donela odluku o prisajedinjenju Srbiji ili je osvojena kao ratni plen,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.